Kursus

Fortandsplast: Farvevalg og farveoptimering med plast – Hands-on

MÅLGRUPPE:
Tandlæger
LÆRINGSPUNKTER:

Du vil på kurset lære:

 • At forstå hvorfor det er vigtigt at bruge dentin-, emalje- og effektfarver ud fra en teoretisk baggrund.
 • At lave naturlige restaureringer med de pågældende plastkomponenter.
 • At anvende Chroma-teknikken til farvevalg og farveoptimering.
 • Værdien af hvad effektfarver samt makro- og mikrostrukturer kan gøre for det færdige resultat.
 • Hvilken betydning form og facon har for farvevalget og det endelige resultat.
 • Individuel tilpasning af matricer til fortænder.
 • At anvende wedjets i stedet for kiler i fronten.
 • At blive detaljefokuseret og en god del mere.

For at opnå maksimalt udbytte bliver følgende emner også gennemgået:

  • Incisalkanten/opalescens.
  • Makro- og mikrostrukturer.
  • Hvide pletter og brune streger.
  • Tilpasning og polering med profin-systemet, herunder hvornår vi bør lave en æstetisk polering.

Hele dagen veksles der mellem teoretiske gennemgange, livedemonstrationer og praktiske øvelser på alle 6 fortænder, så den bedste læring opnås.

Efter kurset får deltagerne en USB-nøgle med dagens undervisningsmateriale og noter med hjem. Materialet ligger også under ens login på DentaNets hjemmeside.

BESKRIVELSE AF KURSET:

Kursusbeskrivelse:

Dette hands-on-kursus tager udgangspunkt i ”Ageing”. Aldersforandringer ses også på tænderne – ikke kun farvemæssigt, men i lige så høj grad af alle de forandringer, som tænderne udsættes for over årene. Tænder bliver ældre og ændrer chroma. Der findes ingen farveskala, der dækker alle alderstrin eller de farveforandringer, der over tid ændrer tændernes udseende.

For mange tandlæger er farvevalget en stor udfordring. Flemming Brandt bruger ikke farveskalaer på klinikken og anvender i lighed med Dr. Lorenzo Vanini kun A-farver. Derudover er det yderst sjældent, at han kun anvender én farve (dentin- eller emaljefarve), da risikoen for at ramme ved siden er al for stor.

 

Tandlæge Flemming Brandt har derfor udviklet sin egen teknik til at afkode farver, som du vil lære på dette kursus: Chroma-teknikken. Chroma-teknikken afkoder tændernes gennemskinnelighed og bygger på, hvor meget lys du ser ved gennemlysning af tænderne. Dette afgør sammensætningen af dentin-, emalje- og evt. effektfarver for at opnå den rigtige farvesammensætning. Ved denne teknik kan alle tandlæger lave pæne fortandsrestaureringer. Forudsat at man forstår at anvende de forskellige plastkomponenter i de rigtige forhold.

 

I løbet af kurset vil der blive vist flere eksempler, hvor Chroma-teknikken er blevet anvendt.

 

Hands-on-kurset tager udgangspunkt i at genskabe tænderne, som de ser ud fra naturens side. Formålet er derfor ikke at skabe flotte, hvide tænder, men i stedet at lave naturtro restaureringer.

Der vil derfor være fokus på farvevalg, tandform, mikro- og makrostrukturer samt mange andre små detaljer bl.a. incisalkanten med den incisale trappe og det incisale V, som tilsammen gør en afgørende forskel for det færdige resultat.

I virkeligheden er arbejdet med plast ganske simpelt og kan klares med meget enkle midler. På kurset vil du blive opdateret i brugen af kompositmaterialer, og dine kliniske arbejdsfaser vil blive forenklet. Du vil få en sjovere og langt nemmere hverdag på klinikken med forudsigelige resultater, der er æstetiske og langtidsholdbare.

SCORE FRA TIDLIGERE AFHOLDTE KURSER

0 of 6 stars

FORESPØRG OM EN BOOKING AF DETTE KURSUS

Fortandsplast: Farvevalg og farveoptimering med plast - Hands-on
Fortandsplast: Farvevalg og farveoptimering med plast - Hands-on
Fortandsplast: Farvevalg og farveoptimering med plast - Hands-on
Fortandsplast: Farvevalg og farveoptimering med plast - Hands-on
Fortandsplast: Farvevalg og farveoptimering med plast - Hands-on

Tandlæge Flemming Brandt er uddannet tandlæge og underviser både nationalt og internationalt inden for bl.a. komposit, implantologi og tandprotetik.
Han har afholdt hands-on-kurser i plast siden 2000, og han har de seneste fire år også afholdt kurser for den svenske tandlægeforening.
Egen efteruddannelse har gennem årene fokuseret på protetik, oralkirurgi og komposit.
Flemming Brandt er stifter og ejer af undervisningsselskabet ”Center for Odontologisk Videreudvikling”, som er dedikeret til videreuddannelse indenfor en række emner.
Flemming Brandt har ligeledes været forfatter til flere kliniske artikler. Han er medlem af DSOI og Selskabet for Oral Rehabilitering (tidligere SBPT) i Danmark samt EAO og ITI.

Andre kurser fra samme underviser

Titel

Fagligt emne

Score

Underviseren har ingen andre kurser

Lad os hjælpe dig med det helt rigtige kursus

Er du på udkig efter et bestemt kursus, noget bestemt indhold eller nogle bestemte hands-on øvelser? DDU’s undervisere udvikler hele tiden nye kurser og har både halve og næsten færdige kurser parat. Så selvom, der måske er noget kursusindhold, du ikke umiddelbart kan finde, så tøv ikke med at spørge os om det. Der kan sagtens ligge et kursus næsten færdig eller en underviser har måske allerede det meste indhold, og vil måske gerne skræddersy et kursus til jer.